BackPreviousCoal Harbour  1 / 14NextInfo

Working with the client for the first time, we were given a blank canvas to create a new environment and a new perspective on his home.

This 5,000 square foot (465 square metre) one-level residence occupies a complete floor of its tower in Coal Harbour, so a panorama of the city's spectacular views is available in the 4-bedroom, 4.5-bath home.

We wished to reflect the client's Scandinavian heritage, therefore created a classic, pared down, minimalist design. We used natural materials, such as limestone for the fireplace and walnut flooring throughout to create a warm, masculine home that is calming, soothing and welcoming. The client is a discerning art collector, so we incorporated space to feature his collection that is so important to him and so reflective of his tastes. All the furniture is custom made, as befits a property of this scope and quality. The result is a residence with a more personal perspective on living, overlooking Coal Harbour.

“It was important that where I live be a real reflection of me. Robert Bailey Interiors was able to translate what I wanted perfectly throughout my home.”