BackPreviousFairview  1 / 18NextInfo

When we were invited to design this property in South Granville, it was an opportunity to completely rethink the entire suite, creating a space that captured the personalities of the clients and how they live.

The two-storey suite covers 2,500 square feet (230 square metres) of the top two floors of the building. We opened up walls and repositioned the stairway between the two floors, to take full advantage of and incorporate the remarkable views. We then designed the stairway and balcony. In addition to the home's two bedrooms and three bathrooms, there are terraces off both levels with views of the city, the mountains and English Bay. The client entertains, hosting many small dinner parties, so the right flow between the kitchen and dining room was essential. The master bath was completely redesigned, to offer layers of elements, efficiently, in a limited space. The client wished for a masculine design, so we chose textures and colours reflective of this aesthetic. In addition, storage was important, so we created custom elements that are functional while contributing to the warmth, the flow and the welcoming feel of the home.

“My home is now the home I always wanted. The redesign has made such a great use of the space. It's a place to entertain, to relax and just be.”