BackPreviousSilver Sea  1 / 22NextInfo

This waterfront suite needed to blend contemporary design with the functionality of a family-friendly home.

This 1,800 square foot (165 square metre) home off Granville Street in downtown Vancouver was a complete renovation.

The 3-bedroom 3-bath residence has three decks, all on one level. It needed to incorporate the needs of the client's toddler, yet be flexible enough to grow as the child grows.

When renovating this apartment, one of our objectives was to give a greater sense of space to the rooms. The original conventional master bath/bedroom layout was redesigned for a more open feel. Removing partitions that separated these spaces expanded how each space was seen and used. Only the shower and toilet are more private, separated by a sliding glass panel. With elements such as a custom white-lacquer vanity with marble countertop, the bathroom is designed for a lightness and effortless elegance, allowing it to connect seamlessly to the bedroom.

Outside, this waterfront home's decks were clad in wood. Inside the rooms are modern, with a calmness and a flow that is inviting and inspiring. The client is an art dealer, so it was critical that we reflected her modernist tastes in our designs. The natural walnut flooring was the ideal, textured complement to the white marble on the walls and counters. The design is feminine and light, with a welcoming feel that is truly a reflection of the client.

“It was important for me that my home be functional both for entertaining and as a home to raise my child. What I love about the design is how relaxed I feel, how here, everything is exactly where it should be, so when I come home, it's like walking into a space where everything just works.”